Heb jij last van een rode huid of irritatie na het scheren?
Wij zetten voor jullie een aantal tips om een rijtje om huidirritatie te voorkomen en te zorgen dat je het beste resultaat haalt.

Top 10 scheertips

 1. Haartjes worden zacht van warmte. Scheer je direct na het douchen; of was je gezicht met warm water voor het douchen.  Dankzij de warmte worden je haartjes zachter waardoor je ze makkelijker kunt scheren. Hierdoor glijdt het mes makkelijker over de huid en heb je minder last van irritaties.
 2. Gebruik een goede scheerschuim. Kies een scheerschuim die bij je past en laat deze ook even intrekken. Sommige producten moeten langer intrekken dan anderen, dus lees hiervoor de gebruiksaanwijzing. Vaak helpt het om de scheerschuim even kort op de huid in te masseren, zodat het goed verdeeld wordt tussen en over alle haartjes.
  1. Het is nog beter om bij het aanbrengen van het scheerschuim een borstel te gebruiken. Hierbij wordt de schuim namelijk beter verdeeld en worden de baardharen volledig omringd. De beste kwaliteit scheerkwasten zijn gemaakt van dassen haar.
 3. Gebruik een scherp scheermesje. Het klinkt heel logisch, maar toch gebruikt niet iedereen een goed mes om zich te scheren. Wanneer je begint met scheren is het verstandig een modern scheermesje te gebruiken. Als je al meer ervaring hebt kan een klassiek scheermes echter nog mooiere resultaten bieden (alleen voor ervaren gebruikers).
 4. Druk niet te hard. Bij een goede scheerschuim en een goed mesje hoef je helemaal niet hard te drukken. Een zachte druk zou moeten resultaten in een vloeiende beweging en een glad en prettig aanvoelend resultaat.
 5. Scheer maximaal 3-5 cm in 1 keer. Gebruik niet te lange bewegingen bij het scheren. Waneer je in een keer een groot stuk scheert zullen er haartjes op je mesjes komen waardoor deze niet meer goed scheert.
 6. Spoel je mesje telkens met warm water. Maak je scheermes steeds tussendoor schoon met warm water. Zorgt dat alle haartjes van het mesje zijn afgespoeld.
 7. Was je gezicht na het scheren. Tussendoor was je je gezicht af en toe met warm water om eventuele scheerschuim en haartjes weg te spoelen. Maar na het scheren kun je irritatie en gevoeligheid verminderen door je gezicht te wassen met koud water.
 8. Gebruik een goede After-shave. Gebruik na het scheren altijd een after-shave. Breng dit direct na het wassen aan en verdeel deze over het geschoren gebied. Een aftershave zorgt ervoor dat je huid kalmeert en heeft vaak een herstellende en genezende werking op de huid.
 9. Neem de tijd. Goed scheren kost nu eenmaal tijd. Het hoeft niet lang te duren, maar maak er ook geen haastwerk van. Laat je haartjes even zacht worden, laat de scheerschuim even intrekken en neem de tijd om zorgvuldig te scheren. Zo voorkom je onnodige wondjes.
 10. Geniet van het resultaat!

Als je deze tips volgt zou je een prachtig glad resultaat moeten behalen zonder irritatie en zonder stoppels.
Heb jij nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.