Baardolie

Baardolie is een belangrijk onderdeel voor een gezonde en mooie baard. Een baardolie bestaat meestal uit een aantal basis ingrediënten die je terug ziet komen in de meeste varianten. Vaak zie je als basis jojoba of amandel olie, dankzij de verzorgende en voedende effecten.

Veel merken verschillen in een bepaalde geur, uitstraling of verzorgende ingrediënten. Zo zul je in de luxere variant ook ingredient als Ylang Ylang zien; en zal de ene baardolie naar een heerlijke pina colada ruiken (echt waar), terwijl de andere een meer mannelijke geur heeft met dennenhout en hout tinten.

Waarom Baardolie gebruiken?

Baard laten groeien

  • Verzorgd en hydrateert zowel je baard als de onderliggende huid.
  • Geeft een glanzende en verzorgende baard.
  • Voorkomt een jeukende huid.
  • Geen last meer van schilfers en vlokken in je baard.
  • Houd je baard schoon en beschermd van factoren van buitenaf.

Baardolie heeft diverse gunstige werkingen. Het helpt mee aan het sneller groeien van een baard, zorgt voor een voller en dikker uiterlijk, vermindert jeuk en geeft een verzorgd uiterlijk.

Het is een moisturizer voor zowel je haar als de onderliggende huid, terwijl het ook glans en structuur aan je baard geeft. Een goede baardolie maakt je baardharen extra zacht terwijl de huid de nodige voeding krijgt. Hierdoor wordt eventuele jeuk verminderd en blijft ook je huid glad en gezond.

Let erop dat je niet een gewone moisturizer in je baard smeert. Deze zijn hier niet geschikt voor en kunnen ervoor zorgen dat er juist meer bacteriën in  je baard gaan leven. Een baardolie voorkomt dit juist omdat het een beschermend effect heeft tegen schadelijke effecten van buitenaf.

Veroorzaakt Baardolie puistjes?

Nee, meestal juist het omgekeerde. Sommige mensen voorkomen vettige producten op huid omdat ze denken dat het tot puistjes kan leiden. Een goede baardolie zorgt er echter voor dat de balans van je huid juist in orde blijft, waardoor de kans op puistjes kleiner wordt.

Hoe moet ik een baardolie gebruiken?

Baardolie Tree Ranger

Een mooie baard bestaat uit een aantal belangrijke factoren. Zorg er allereerst voor dat je baard schoon is. Gebruik hiervoor geen gewone shampoo maar een speciale Baardshampoo. Je kunt de olie het beste aanbrengen net na het wassen.

Een paar druppels olie is meestal al genoeg om je baard te verzorgen. Gebruik je handen om de baardolie over je baard te verdelen. Masseer het hierbij in met ronddraaiende bewegingen zodat ook de onderliggende huid verzorgd wordt. Na afloop zijn je baard en de onderliggende haarzakjes weer verzorgd.

Waarom heb ik een Baardolie nodig?

De reden dat je last krijgt van drogere huid is omdat je baard een soort ‘spons’ is voor de natuurlijke olie van je huid. Omdat je baard deze olie opneemt blijft er minder over voor je huid, waardoor deze droog en jeukerig kan worden. Op dat moment begin je met krabben, waardoor het nog meer uitdroogt, waardoor je nog meer gaat krabben. Na verloop van tijd blijft er ook steeds minder natuurlijke olie over voor je baard, waardoor deze ook langzaam droog wordt. Op dat moment wordt je baard extra stroef, iets wat je partner je waarschijnlijk niet in dank afneemt.

Baardolie Kopen

Bij een baardolie is de basis het meest belangrijk. Een goede essentiële olie die je huid en baard verzorgd. Al onze baardolie heeft een kwalitatieve basis en zal zorgen dat jouw huid goed verzorgd wordt. Vervolgens is vaak een kwestie van smaak. Wat is je budget? Welke geur lijkt jou het lekkerst? Welke verpakking vind jij het mooiste? Een duurdere olie heeft meestal nog extra ingrediënten, terwijl de goedkopere olie een prima basis biedt. Aan jou de keus!

Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact met ons op.


Bekijk onze Baardolie